
nepečené koláče
V tejto kategórii nie sú žiadne produkty.
Kokosové guľky
Ingrediencie
120 g detských piškót, 50 g masla, 30 g práškového cukru, 1 vanilkový cukor, 0,5 dl rumu, kokosová múčka
Postup
Do zomletých piškót pridáme cukor, rozpustené maslo a rum. Dobre vypracujeme a tvarujeme malé guľky, ktoré obalíme v kokosovej múčke.
Mandľový nepečený dezert
Ingrediencie
42 dlhých piškót, 1 veľký broskyňový kompót, 250 g masla, 4 vajcia, 150 g kryštálového cukru, 200 g mletých mandlí, 2 lyžice rumu, 250 ml smotany na šľahanie
Postup
Vajce s cukrom ušľaháme vo vodnom kúpeli do hustej svetlej peny. Trvá to asi pol hodiny, voda pod hrncom s vajcami musí vrieť. Potom odstavíme a za občastného premiešania necháme vychladnúť. Do vlažnej vaječnej peny postupne zašľahávame zmäknuté maslo, mleté mandle a rum. Kompót scedíme a broskyne nakrájame na plátky. Štvorcovú tortovú formu o strane 20 cm (alebo inú nádobu) vyložíme potravinárskou fóliou. Na dno poukladáme piškóty tesne vedľa seba a každú polejeme kompotovou šťavou. Potom piškóty potrieme menšou polovicou krému, urovnáme a naskladáme ďalšiu vrstvu piškót. Opäť pokropíme a celú vrstvu natrieme polovicou krému. Na krém poukladáme plátky broskýň a zatrieme zbytkovým krémom. Poskladáme poslednú vrstvu piškót, ľahko pritlačíme, pokvapkáme. Formu pretiahneme potravinárskou fóliou a dáme do chladničky. Druhý deň opatrne vyklopíme a stiahneme fóliu. Povrch dezertu pokryjeme ušľahanou smotanou a ľubovoľne dozdobíme.
Nepečený srnčí chrbát
Ingrediencie
1 BB puding, 2 vajíčka, 200 g práškového cukru, 2 lyžice kakaa, 250 g masla, trocha rumu, piškóty
Postup
V hrnci roztopíme maslo, postupne pridáme ostatné suroviny. Varíme pokiaľ sa suroviny nespoja. Formu na srnčí chrbát obalíme potravinárskou fóliou. Polovicu cesta vylejeme do formy, potom pridáme opačne položené piškóty a zalejeme opäť cestom. Chrbát necháme v chlade stuhnúť. Vyberieme z formy a nakrájame na rezy.
Jogurtový amaroun
Ingrediencie
1 kg bieleho jogurtu, 1 sáčok červeného tortového želé + 2-3 lyžice kryštálového cukru, 1 veľká plechovka broskyňového kompótu, 2 vanilkové cukre, 2-3 lyžice práškového cukru, 1,5 sáčku želatinového stužovača
Postup
Kompót scedíme a šťavu doplníme do 0,5 l vodou. Prášok na tortové želé zmiešame s cukrom a šťavou a povaríme asi 1 min. Časť želé nalejeme do formy na srnčí chrbát, vyloženej potravinárskou fóliou. Pár broskýň nakrájame na osminky a nask
ládame na želé. Prilejeme ďalšie želé, aby boli broskyne zaliaté. Necháme v chlade stuhnúť. Jogurty premiešame s cukrom. Želatinový stužovač pripravíme podľa návodu na sáčku a zmiešame s jog
urtom. Nakoniec zmiešame zbytok pokrájaných broskýň. Nalej
eme do formy na stuhnutú želatinu a necháme v chladničke stuhnúť. Pokiaľ nevojde všetko do formy, zbytok dáme do malej misky takýmto istým spôsobom.